Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 12:53 >> 12:50

Stelt fregata tipa 056

VIDEO: Kineska mornarica dobija nevidljiv brod

Kineskoj mornarici je isporučen novi tip nevidljive - stelt raketne fregate za koju se očekuje da će pojačati pomorsku odbranu zemlje u vrijeme teritorijalnih sporova, javili su danas državni mediji.

Prvi brod No582, „stelt fregata tipa 056“ Điangdao klase, formalno je predat mornarici u Šangaju gdje je inače baza istočne kineske flote.

Mornarica Narodne oslobodilačke vojske gradi ukupno 20 fregata Điangdao klase da bi zamijenila starije modele i pojačala mogućnosti patroliranja i praćenja brodova i podmornica u svojim vodama Južnog i Istocnog kineskog mora, prenijeli su mediji.

Brod ima elegantan dizajn da se umanji odraz kako bi bio teže uočljiv na radarima, a naoružan je raketama brod-brod i protivavionskim raketama.

Na brodu služi 60 mornara što je za dvije trećine manje nego na starijim sličnim plovilima.

U današnjim izvještajima ne navodi se veličina broda, ali se kaže da posjeduje „dobre stelt performanse i elektromagnetne sposobnosti“, kao i da mu treba samo trećina posade od predhodnog tipa 053.

Fregata će uglavnom biti korišćena u misijama praćenja drugih brodova i antipodmorničkim operacijama, navodi se u izveštaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније