Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 15:34 >> 15:36

KONAČNO SREĆNA

VIDEO: Novo lice i novi život

Mlada Avganistanka, čije je unakaženo lice užasnulo svijet kada se pojavilo na naslovnici časopisa "Tajm" 2010. godine, u prvom televizijskom intervjuu otkriva da je nakon užasa koji je preživjela, konačno srećna.

 

19-ogodišnju Avganistanku Aeši Mohamadžai napao je  njen muž  za kojeg su je udali kad je imala 12 godina, a kad je pokušala da pobjegne, otkinuo joj je nos i uši. Nakon dvije godine od tog monstruoznog čina  ljekari su rekonstruisali njeno lice.

 

 

 

U prvom televizijskom intervjuu za " ITV's Daybreak" prisjeća se vremena pakla i života sa mužem:

" Svaki dan me zlostavljao muž i njegova porodica. I mentalno i fizički. Kada više nijesam mogla da izdržim, pobjegla sam. Pronašli su me i zatvorili pet mjeseci. Kada sam puštena iz zatvora, vratili su me mužu. Te noći me odveo na planinu.Vezao mi je ruke i noge. Rekao mi je da će me kazniti tako što će mi otkinuti uši i nos. I onda je to počeo da radi", prisjeća se užasa kroz koji je prošla i dodaje da je živjela sa životinjama.

 

 

 

 

Nikada nije išla u školu i nikada nije slavila rođendan. Danas živi u Americi u Merilendu i ima novu porodicu Matija I Džamilu Arsal, koji o njoj brinu kao o punopravnom članu.

Kaže da je srećna sa novim licem i novim presađenim nosem.

" Želim svim mladim ženama koje pate i koje trpe zlostavljanje da ulijem nadu i da poručim da budu jake i da nikada ne odustaju".(Dejli mejl)

Dio prvog intervjua Aeše Mohamadžai možete pogledati ovdje:


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније