Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 22:10   >>  22:12

ODBIJEN DIJALOG

Egipat: Opozicija najavila bojkot izbora

Vodeća egipatska opoziciona koalicija objavila je da će bojkotovati predstojeće parlamentarne izbore.

Odluka liberalnog i sekularnog Nacionalnog fronta spasa saopštena je na konferenciji za medije koju je direktno prenosila televizija, nekoliko sati prije početka "narodnog dijaloga", na koji je pozvao predsjednik Mohamed Morsi kako bi se obezbijedili transparentnost i integritet izbora.

 

Vođa Fronta Samah Ašur, koji je i predsjednik egipatske advokartske komore, rekao je da će Front bojkotovati i dijalog o izborima.

Izbori koje je Morsi zakazao prošlog vikenda počeće u aprilu i održavaće se tokom dva mjeseca.

Posljednji saziv egipatskog parlamenta izabran je krajem 2011. i početkom 2012, ali je raspušten u junu, pa su tadašnje vojne vlasti imale i zakonodavna ovlašćenja. Morsi je preuzeo vlast u avgustu, a zakonodavna ovlašćenja je proslijedio gornjem domu parlamenta, Savetu Šura, u kome dominiraju islamisti.

Opozicija je pozivala Morsija da ugasi političku krizu u zemlji prije nego što pozove na izbore, kako bi se preduprijedila dublja politička kriza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније