Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 01. 2014. 11:16   >>  11:25 1

EKSTREMNO HLADNO

Ledeno doba u SAD, ali bukvalno!

Ekstremno hladan vazduh nastavio je i danas da se širi američkim Srednjim zapadom, južnim i istočnim djelovima Sjedinjenih Američkih Država (SAD) kao i istočnom Kanadom.


Zbog "ledenog vrtloga" otkazano je hiljade letova, a škole i mnogi poslovni objekti zatvoreni su, dok je čak polovina populacije SAD-a pod upozorenjem zbog hladnoće.

U ponedeljak su izmjerene rekordno niske temeperature - u Čikagu minus 27 Celzijusovih, u Fort Vejnu, u Indijani, bilo je minus 25 Celzijusovih, a u području Oklahome i Teksasa, zbog jakog vjetra izmjerena je temperatura od čak minus 40 stepeni Celzijusa, prenijela je agencija AFP.

U Indijani se vlasti bore sa jakim vjetrovima, ledom i sniježnim prekrivačem od 30 centimetara, što je primoralo stanovništvo da ostane kod kuća.

Više od 30 hiljada potrošača u Indijani ostalo je bez struje u ponedeljak uveče, a uprkos radovima koji su u toku radi vraćanja struje, zvaničnici su upozorili da bi neka domaćinstva mogla da budu u mraku i hladnoći danima.



Gradonačelnik Indijanapolisa Greg Balard naložio je da škole i poslovni objekti ostanu zatvoreni zbog nevremena u ponedeljak i u utorak.

"U roku od 10 minuta možete biti mrtvi ako nemate odgovarajuću odjeću", rekao je gradonačelnik Indijanapolisa.



Hladan vazduh pogodio je od danas istok i jug SAD, gde su predviđene temperature od minus 24 stepena u Baltimoru, minus 23 stepena u Atlanti i minus 17 u Džordžiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније