Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 01. 2014. 16:20 >> 16:20

OSUMNJIČENA

Španskoj princezi sude zbog prevare

Španska princeza zvanično je osumnjičena za prevaru i pranje novca i svjedočiće pred sudom 8. marta, javlja BBC.

 

Ovo je prvi put da je neki član kraljevske porodice pozvan na sud zbog sumnje da je izvršio krivično djelo.

Infanta Kristina (48), najmlađa kćerka španskog kralja Huana Karlosa, dobila je poziv od španskog sudije u kome se navodi da će svkedočiti u svojstvu osumnjičenog lica.

Kako navodi BBC, ona je povezivana sa poslovima svog muža Injakija Urdangarina, koji je pod istragom zbog navodne utaje.

Urdangarin, bivši profesionalni rukometaš i reprezentativac Španije, osumnjičen je da je zajedno sa poslovnim saradnicima utajio više od šest miliona eura, koje je sa računa fondacija prebacio na račune privatnih kompanija.

Sumnja se da je u aferi koja je snažno potresla imidž kraljevske porodice, Urdangarin iz fondova naplaćivao nepostojeće usluge i tako punio privatne račune, ali je on demantovao takve optužbe.

Španski kralj ima dvije kćerke i jednog sina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније