Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 01. 2014. 16:32   >>  16:33 1

BORBA ZA SUŽIVOT

Abas odlučan za mir sa Izraelom

Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je na Badnje veče u Crkvi rođenja u Vitlejemu da je odlučan da sklopi mir s Izraelom.

„Ulažemo svaki mogući napor i odlučni smo da postignemo mir s Izraelom," istakao je Abas, koji je sinoć prisustvovao božićnoj liturgiji u Vitlejemu, biblijskom gradu u kome se po hrišćanskom vjerovanju rodio Isus.

 

 

"Ako postignemo mir s Izraelom proširiće se da uključi arapski i islamski svijet i Izraelci će biti dio tog mira," dodao je Abas, izrazivši nadu da će mirovni napori SAD imati pozitivan ishod. 

"Nadamo se da će američki napori uroditi plodom kako bismo živjeli u miru i bezbjedno s Izraelcima," rekao je palestinski lider, čestitajući Božić svim hrišhanima širom svijeta. 

Božićnoj liturgiji, koju je služio jerusalimski patrijarh Teofil III prisustvovao je i predsjednimk Šri Lanke Mahinda Radžapaksa, koji je u posjeti Zapadnoj obali, uz istaknute palestinske i zvaničnike iz susjednog Jordana. 

Patrijarh Teofil III molio se tokom liturgije za uspjeh izraelsko palestinskih pregovora, obnovljenih krajem jula i osnivanje palestinske države, napredak i prosperitet palestinskog naroda, prenijela je palestinska novinska agencija WAFA. 

"Takođe se molimo za mir u svijetu i okončanje nasilja na Bliskom istoku," rekao je on. 

Na proslavu Božića su iz Jerusalima u Vitlejem stigli pravoslavni, asirijski, koptski i etiopski patrijarsi.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније