Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 01. 2014. 20:10 >> 20:09
1

PROBLEMI SA SRCEM

Tetka Kim Jong Una kritično

Tetka sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una, čiji je suprug nedavno pogubljen zbog izdaje i korupcije u kritičnom je stanju zbog problema sa srcem.

 

Kim Kjong Hui (67), istaknuti partijski sekretar, boravila je u Rusiji između septembra i oktobra, gdje se liječila, naveo je taj neimenovani istaknuti južnokorejski zvaničnik.

"Vjerujemo da je njeno stanje kritično", naveo je zvaničnik, dodajući da su joj se problemi sa srcem pogoršali zbog alkoholizma, prenijela je južnokorejska agencija Jonap.

Drugi zvaničnik Južne Koreje je naveo da je ona boravila i u Singapuru 2010. godine radi liječenja.

Kim Kjong Hui je posljednji put u javnosti vidjena 9. septembra kada je prisustvovala vojnoj paradi.

Nedavno je agencija Rojters objavila da uticajna tetka sjevernokorejskog lidera ima jaku poziciju u užem krugu vlasti i poslije pogubljenja njenog muža, koji je smatran "drugim čovjekom" u Sjevernoj Koreji.

Pjongjang je nedavno imenovao Kimovu tetku - kćerku sjevernokorejskog "oca nacije" Kim Il Sunga, za članicu komisije za sahrane članova vladajuće Korejske radničke partije (KRP), što se smatra prestižnom pozicijom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније