Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 02. 2013. 09:36 >> 09:30

OVAJ PUT BEZ BRUS VILISA

Naučnici gađaju asteroid kako bi ga skrenuli sa putanje

Napokon je pronađena meta za testiranje odbrane od svemirskih tijela, asteroid nazvan Didmos.

Kako bi testirali mogućnost Zemlje da se odbrani od udara nebeskih tijela, naučnici Evrope i Amerike pokušaće da presretnu asteroid Didmos 2022. godine, kada će ova svemirska stijena biti udaljena 1 milion kilometara od Zemlje, navode zvaničnici Evropske svemirske agencije.
Plan je da se pošalje sonda koja će presresti asteroid i sudariti se sa njim pri brzini od 22. 500 km, dok će druga sonda snimati događaj.
Didmos zapravo čini 800 metara širok asteroid i 150 metara široka svemirska stijena, koji orbitiraju jedno oko drugog. On ne predstavlja opasnost po našu planetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније