Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 01. 2014. 20:18 >> 20:18
1

MILANO

Nova istraga protiv Berluskonija

Zbog pokušaja ometanja istrage u vezi s raskalašnim žurkama protiv bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija ponovo pokrenuta istraga. Navodi se da je Berluskoni plaćao djevojke da lažu sudske zvaničnike tokom saslušanja.

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni tek što je napravio prve značajne korake za povratak na političku scenu, opet je meta istrage, ovog puta za pokušaj ometanja istrage u vezi s raskalašnim žurkama u njegovoj kući.

Tužilaštvo u Milanu pokrenulo je istragu protiv Berluskonija, dva njegova advokata i još 40 osoba, uglavnom djevojaka koje su prisustovale tim zabavama, među kojima je i tada maloljetna Marokanka koja je u središtu skandala zbog koje je bivši konzervativni premijer dobio sedam godina zatvora.

Istraga je fokusirana na navode da je Berluskoni plaćao djevojkama da lažu sudske zvaničnike tokom saslušanja o čuvenim "bunga bunga" zabavama u Berluskonijevoj rezidenciji kod Milana.

Nova istraga je pokrenuta par dana pošto se Berluskoni sastao s novim liderom vladajuće Demokratske partije, Mateom Rencijem, kada je dogovoreno da podrži izbornu reformu, kojom bi se Italija okrenula dvopartijskom sistemu.

Berluskoni je izgubio mjesto u Senatu u novembru zbog presude za izbjegavanje poreza kojom je osuđen na godinu dana zatvora. Insistira da se može vratiti u politiku uprkos više procesa protiv njega.

Bivši premijer je povodom "bunga bunga" slučaja uložio žalbu na presudu od sedam godina zatvora i doživotnu zabranu bavljenja politikom zato što je plaćao maloljetnici za seksualne usluge i koristio položaj u vladi za zataškavanje slučaja.

Troje njegovih saradnika je osuđeno za podvođenje žena za seksualne usluge na zabavama. Sudija s tog procesa je proslijedio tužilaštvu dokumenta da bi ispitali navode o plaćanju svjedocima da lažu na suđenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније