Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 02. 2013. 14:34 >> 14:28

NAJAVLJENA POMOĆ

Keri sa sirijskim opozicionim liderom

Novi američki državni sekretar Džon Keri sastao se u Rimu sa liderom sirijske opozicije Ahmedom Moazom el Hatibom, uoči sastanka svjetskih sila sa glavnom civilnom opozicionom grupom, Sirijskom nacionalnom koalicijom, u italijanskoj prestonici.

Keri je ocijenio da je sirijskoj opoziciji potrebna "veća pomoć" u borbi protiv predsjednika Bašara el Asada i da Vašington želi da ubrza političku tranziciju ove krizom pogođene zemlje.

Američki državni sekretar je želio, kako je rekao, da od Hatiba čuje kako je najbolje okončati nasilje u Siriji, gdje je, prema podacima UN, ubijeno najmanje 70.000 ljudi, a stotine hiljada ih je raseljeno u skoro dvogodišnjem sukobu.

"Možda ćemo morati da osujetimo trenutne Asadove planove... Smatram da je opoziciji potrebna veća pomoć kako bi mogla da to učini i zajedno radimo na usvajanju jedinstvenog stava", naveo je Keri.

Keri je dodao da postoji želja da se pomogne opoziciji u pružanju pomoći i osnovnih usluga u oblastima koje je "oslobodila od režima".

SAD i njihovi zapadni saveznici podržavaju umjerene elemente u političkoj opoziciji i borce na terenu, usljed strahova da bi sve moćnije islamske ekstremističke grupe mogle da preuzmu istaknutiju ulogu u sirijskoj pobuni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније