Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 03. 2013. 11:41 >> 11:34

UKIDANJE ZABRANE

Obama podržao istopolne brakove u Kaliforniji

Administracija američkog predsjednika Baraka Obame formalno je izrazila podršku istospolnim brakovima u Kaliforniji. Kako prenosi CNN, to je hrabar politički i pravni potez budući da je zatraženo ukidanje zabrane istospolnih brakova koju je donio Vrhovni sud Kalifornije.

Američko Ministarstvo pravde navodi kako u najmnogoljudnijoj američkoj saveznoj državi gej i lezbijski parovi imaju ,,jednaku zaštitu" i pravo na ženidbu tako da  im tamošnji birači to pravo ne mogu ukinuti. U pravnom dopisu, poslatom uz Obamin blagoslov, navodi se i kako zakonske odredbe poput spornog Predloga 8, krše pravo na jednakost:

,,Predrasude ne mogu biti temelj za nejednak tretman pred zakonom", piše u saopštenju.

Podsjetimo, Kalifornija je referendumskim Predlogom 8 još 2008. godine zabranila brakove gej parkovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније