Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 03. 2013. 15:08 >> 15:03

IZRAEL

Problemi Netanjahua sa sastavljanjem Vlade

Mandatar i dojučerašnji izraelski premijer Benjamin Netanjahu tražiće od predsjednika Peresa više vremena za sastavljanje kabineta.

Razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima primorali su dosadašnjeg premijera i mandatara za sastav nove vlade Benjamina Netanjahua da zatraži više vremena za formiranje novog kabineta i izbjegne eventualne prijevremene izbore, rekli su u petak izraelski zvaničnici.

Oni su potvrdili da će se Netanjahu sastati sa predsjednikom Šimonom Peresom u subotu kako bi zatražio dvosedmično produženje roka za formiranje Vlade jer njegova partija Likud, pobjednik izbora, nije uspjela da sastavi koaliciju za četiri sedmice što je bio predviđeni vremenski rok.

Očekuje se da će Peres prihvatiti zahtjev premijera, ali ako ne bude uspio da pridobije saveznike za većinu u parlamentu do 15. marta, predsjednik Izraela bi mogao povjeriti zadatak formiranja Vlade lideru rivalske partije.

Američki predsjednik Barack Obama trebao bi da posjeti Izrael krajem marta, ali je skoro sigurno da će otkazati put u slučaju da Netanjahu ne uspije sastaviti koaliciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније