Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 03. 2013. 16:10   >>  16:08 1

AFERA KONJETINA

Konjetina pronađena u restoranima brze hrane

Britanska Agencija za prehrambene standarde FSA objavila je da je u goveđim proizvodima lanca restorana brze hrane Tako Bel pronađeno konjsko meso.

To je prvi put od početka skandala u januaru da je konjsko meso otkriveno i u restoranima.

FSA je objavio da je u posljednjih sedam dana sprovedeno oko 1,8 hiljada testova i da ih je 99 odsto bilo negativno na prisutnost konjetine, prenosi Business.

Međutim, četiri su testa bila pozitivna. Riječ je o proizvodima gotove hrane "Birds Eye" i "Brakes Skewers, koji su povučeni iz prodaje.

Tako Bel u vlasništvu američke kompanije Jam brends /Yum Brands Inc/ u Ujedinjenom Kraljevstvu ima tri restorana brze hrane.

"Neki uzorci goveđeg mesa kojim nas je snabdio naš evropski dobavljač bili su pozitivni na konjsko meso. Te proizvode odmah smo povukli iz ponude u restoranima, prekinuli snabdijevanje ovom vrstom mesa i o svemu obavijestili FSA", navodi se u saopštenju Tako Bela UK.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније