Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 03. 2013. 08:48 >> 08:43
1

U Meksiku ubijen 13-godišnji plaćeni ubica

Meksikanac Hose Armando Moreno Leos (13), koji je prije samo tri sedmice bio uhapšen i priznao da je učestvovao u najmanje 10 ubistava, u četvrtak je pronađen mrtav u saveznoj državi Zakatekas u centralnom Meksiku. Hose Leos je ustrijeljen u stilu pogubljenja, zajedno sa još pet mladih osoba.

Nakon hapšenja u februaru, Moreno Leos je, po nalogu Vrhovnog javnog tužioca Meksika, pušten na slobodu u skladu s tamošnjim zakonom, koji zabranjuje zatvaranje lica mlađih od 13 godina, čak i u vaspitno-popravne ustanove.

Dječak je 20. februara trebalo da se pojavi pred sudom, kako bi mu se odredilo stavljanje pod starateljstvo i mjere koje će mu pomoći da se izvuče iz svijeta kriminala. Međutim, na sudu se pojavila samo njegova majka, koja je izjavila da je izgubila svaku kontrolu nad sinom, još od kako je kao 11-godišnjak pobjegao od kuće.

U četvrtak je, međutim, u jarku pored auto-puta u opštini Moreljos pronađeno Hoseovo beživotno tijelo, zajedno sa tijelima još četiri djevojke i jednog mladića. Svi su ustrijeljeni oružjem velikog kalibra, u stilu pogubljenja.

Javni tužilac pokrajine Zakatekas Arturo Nahije Garsijas nije ni malo iznenađen ovim slučajem.

"To je zaista nesreća, ali suočeni smo s tim da sve više mladih ljudi napušta školu i počinje da prodaje drogu na ulici. Svi oni završe isto: u zatvoru ili na groblju", kaže Garsijas.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније