Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2014. 12:06 >> 12:14
1

DEMANTOVAO SPEKULACIJE

Benedikt se sam povukao

Penzionisani papa, Benedikt XVI negirao je spekulacije da je bio primoran da podnese ostavku, istakavši da je njegova odluka bila slobodno donijeta i autonomna.

 

Benedikt je to napisao vatikanskom dopisniku lista "Stampa" Andreji Tornijeliju, usred novih spekulacija o njegovim razlozima za ostavku. Benedikt je prvi papa koji je abdicirao nakon 600 godina, prenio je AP.

Bivši papa je, kako je prenijela "Stampa", istakao da ne postoji nikakva sumnja u validnost njegove ostavke, da je jedini uslov validnosti potpuno slobodno donijeta odluka i da su spekulacije o tome da je sporna potpuno apsurdne.

Benedikt XVI je stao u odbranu svoje odluke da nastavi da nosi bijelu papsku mantiju, istakavši kao razlog nepostojanje druge odjeće na raspolaganju.

Inače, u petak se navršava godinu dana od kada se papa Benedikt XVI povukao.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније