Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 03. 2013. 09:27 >> 09:21

"PRITISNUTI DUGOM"

Italija: Moguć povratak na staru valutu

Bepe Grilo, glavni dobitnik posljednjih izbora u Italiji, izjavio je da bi Italija mogla da napusti euro i vrati liru.

Lider Pokreta pet zvjezda smatra da se moraju otvoriti pregovori u vezi italijanskog duga od dva biliona eura.

„Trenutno smo pritisnuti, ne eurom, već našim dugovima. Kad kamate dostignu nivo od 100 milijardi godišnje, mi smo gotovi“ kazao je Grilo.

Kako on tvrdi, italijanski politički sistem ima samo pola godine, prije nego što doživi kolaps. Tada neće biti sredstava za penzije i plate javnom sektoru.

Ukoliko se ne promijene uslovi u vezi duga, Grilo smatra da je najbolja opcija da se Italija vrati nacionalnoj valuti, liri.

„Ukoliko uslovi za otplatu dugova ostanu isti, Italija će napustiti euro i vratiti se liri“ rekao je Grilo.

Njegov Pokret pet zvjezda glasala je četvrtina birača na posljednjim izborima, i načinila ga jednim od najjačih političkih snaga u Italiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније