Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 03. 2013. 23:34   >>  23:28

PRAG

Klaus će odgovarati pred US za veleizdaju

Odlazeći češki predsjednik Vaclav Klaus odgovaraće kao prvi predsjednik u istoriji Češke za veleizdaju, odlučio je Senat češkog parlamenta na inicijativu 28, uglavnom ljevičarskih poslanika.

Klaus će odgovarati za čin veleizdaje koji po češkom pravu može da počini samo šef države, zbog amnestije i za najveće korupcionaše čija su se suđenja otegla više od osam godina, odugovlačenje da potpiše Lisabonski sporazum ili da blagovremeno imenuje sudije Ustavnog suda.

Za tužbu kojom senatori žele da upozore na opasnost od kršenja ustavnih obaveza od strane predsjednika, danas na zasjedanju iza zatvorenih vrata, glasalo je 38 senatora od 81 člana Gornjeg doma, dok je 30 bilo protiv.

Ustavni sud je saopštio da će se tužbom Gornjeg doma parlamenta protiv predsjednika Češke pozabaviti po hitnom postupku, očekuje se krajem ovog mjeseca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније