Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2013. 16:22 >> 16:15

POSTALO NORMALNO

Opet neredi u Port Saidu

Novi sukobi između policije i demonstranata izbili su danas u egipatskom gradu Port Said, koji je već nekoliko dana zahvaćen nemirima, prenose agencije.

Demonstranti su gađali kamenicama policiju koja je na njih bacila suzavac, povrijedivši pri tom nekoliko ljudi. Čuli su se i pucnji, a vojni avioni su u niskom letu nadlijetali mjesta sukoba u tom gradu na Sueckom kanalu, izvještava Frans Pres.

Zategnutost je naročito velika oko glavne zgrade službe bezbjednosti, koja je danas zapaljena, drugi dan zaredom.

Demonstranti su, bježeći od suzavca, uzvikivali: "Prljava vlada".

Nemiri u Port Saidu, koji su izbili u januaru poslije izricanja smrtnih presuda fudbalskim navijačima zbog krvavih nereda na jednoj utakmici prošle godine, rasplamsali su se ponovo u nedjelju, kada je u sukobima ubijeno šestoro ljudi, uključujući tri policajca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније