Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2013. 17:52 >> 17:47

POLITIČKA KRIZA

Egipat: Sud odložio izbore

Egipatski upravni sud naredio je odlaganje parlamentarnih izbora koji su bili zakazani za april.

 

U odluci je saopšteno da Ustavni sud mora  ispitati  zakon po kojem  su izbori organizovani i utvrditi  njegovu ustavnost.

Ta odluka je produbila političku krizu koju je izazvala podijeljenost između islamističkog predsjednika Mohameda Morsija i pretežno liberalne i sekularne opozicije.

Opozicionari su prošlog mjeseca pozvali na bojkot parlamentarnih izbora jer vjeruju da oni ne smiju biti održani  u jeku protesta protiv Morsija i nereda koji u toj zemlji traju nekoliko sedmica.

Bilo je predviđeno da izbori počnu u aprilu i održe se u više etapa, koje bi se protegle na skoro dva mjeseca. Vlada se može žaliti na odluku suda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније