Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2013. 19:18 >> 19:11

PROCESIJA

Kovčeg sa Čavesovim tijelom na ulicama Karakasa

Kovčeg sa tijelom preminulog lidera Venecuele Uga Čavesa prebačen je danas iz vojne bolnice, gdje je preminuo, na ulice Karakasa na kojima se okupila masa da mu oda posljednju počast.

 

 

Venecuelanski zvaničnici pridružili su se ceremoniji i pogrebnoj povorci za kovčegom prekrivenim zastavom i ukrašenim cvijećem, dok je orkestar svirao nacionalnu himnu prije nego što je sveštenik čitao molitvu.

Straža u crvenoj uniformi bila je na čelu procesije, držeći mačeve, dok su venecuelanski potpredsjednik Nikolas Maduro i drugi zvaničnici marširali ka vojnoj akademiji, gdje će Čavesovo tijelo biti izloženo do petka kada će biti održana sahrana. Mjesto sahrane još nije saopšteno.

 

 

Na hiljade Venecuelanaca koji su izašli na ulice Karakasa, mnogi obučeni u crveno, mahali su zastavama i plakali dok je povorka išla za kovčegom kroz prijestonicu.

  Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija danas je minutom ćutanja počeo sastanak i tako odao počast preminulom venecuelanskom predsjedniku.

Čaves je sinoć preminuo u 58. godini u vojnoj bolnici u Karakasu, posle dvogodišnje borbe sa rakom. Na čelu venecuele bio je 14 godina i bio je prvi u nizu ljevičarskih lidera koji su došli na vlast u Latinskoj Americi u posljednjoj deceniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније