Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2013. 23:18 >> 23:15

ZBOG PEDOFILIJE

Lista nepoželjnih kandidata za papu

Udruženje zlostavljenih osoba od strane sveštenika SNAP sastavilo je listu od 12 kardinala koji, po njima, nikako ne smiju zauzeti mjesto novog pape.

Kardinali na listi su: Peter Turkson iz Gane, Tarčisio Bertone iz Italije, Norberto Rivera Karera iz Meksika, Dominik Duka iz Češke, Oskar Rodrigez Maradijaga iz Hondurasa, Mark Uele iz Kvebeka, Donald Veul iz Vašingtona, Šon O'Meli iz Bostona, Timoti Dolan iz Njujorka,  Angelo Skola iz Italije, Leonardo Sandri iz Argentine i Džordž Pel iz Australije.

Listu nepoželjnih kardinala SNAP je dostavio Vatikanu, a na njoj su kardinali koji se optužuju da su svojim djelima ili komentarima doprinijeli zataškavanju pedofilije unutar crkve.

Na taj način SNAP je htio da pošalje poruku predstavnicima Svete stolice da treba konkretno da reaguju na skandale koji potresaju Katoličku crkvu. Udruženje je zatražilo od navedenih kardinala da se sami povuku iz izbora za novog papu. Prozvani kardinali još uvijek nijesu odgovorili na ovakve optužbe.

„Nije na SNAP-u da određuje ko dolazi na konklavu i ko će biti odabran. Kardinali to mogu i bez pomoći SNAP-a", službena je reakcija vatikanskog portparola Federica Lombardija.

I Posljednji papa Benedikt XVI često je bio na meti kritika zbog pasivnog odnosa u vezi skandala vezane za pedofiliju koji razaraju Katoličku ckrvu.

U Rimu se trenutno nalazi 113 kardinala, a za sada nije određen datum kada bi novi papa trebao biti izabran.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније