Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 04. 2014. 19:06 >> 19:34
2

TRAŽE OD EU

OEBS: Proširiti misiju u Ukrajini

Evropska organizacija za bezbjednost i saradnju (OEBS) zatražila je od Evropske unije da pruži podršku proširenju posmatračke misije OEBS-a u krizom zahvaćenoj Ukrajini.

Generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer se sastao s generalnim sekretarom Evropskog servisa za strane akcije (EEAS) Pjerom Vimonom i tom prilikom mu naglasio da je neophodno omasoviti posmatračku misiju OEBS-a u Ukrajini kako bi mogli prikupiti sve potrebne podatke s terena o aktuelnim dešavanjima.

Iz OEBS-a javljaju da je situacija na istoku Ukrajine krajnje zabrinjavajuća i da misija te organizacije radi na nepristrasnom posmatranju situacije i pomaže iznalaženju rješenja za tamošnju krizu.

Misija OEBS-a u Ukrajini trenutno broji oko 100 posmatrača, koji se nalaze u svim djelovima zemlje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније