Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 04. 2014. 10:47 >> 10:46

@PONTIFEX

Preko 13 miliona tviteraša prati papu

Službeni Tviter profil pape Franja - @Pontifex, od 16. aprila ima više od 13 miliona sljedbenika.

Njegovi sljedbenici komuniciraju na devet jezika, među kojima su i arapski i latinski, prenosi mrežna stranica specijalizovana za crkvu "Il Sismografo". Najviše je onih koji govore španskim jezikom, njih 5,4 miliona. Slijede ih oni koji govore engleski sa 3,9 miliona, a na trećem mjestu je italijanski jezik sa 1,6 miliona, a četvrto drže luzitanci - ukupno milion ljudi, kojih je najviše iz Brazila, piše B92.

Na Papinu nalogu tvituje se i na francuskom, njemačkom i poljskom.

Od 13. marta 2013., kada je bio izabran za papu, pa do danas, službeni račun Svetog Oca dobio je 10 miliona novih korisnika.

Papski tviter nalog otvorio je još Franjin prethodnik Benedikt XVI. u decembru 2012. kao "mjesto razmjene duhovnih poruka baziranih na Jevanđelju."

Posljednji papin 'tvit':

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније