Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 04. 2014. 11:41 >> 11:41

BRITANSKI MINISTAR

Nesvakidašnji prijedlog za pomoć penzionerima

Prvi čovjek britanskog ministarstva zaduženog za penzije Stiv Veb predložio je da penzioneri dobijaju procjenu koliko će dugo živjeti, kako bi mogli da isplaniraju svoje finansije do posljednjeg dana života.

Veb je kazao da većina ljudi podcjenjuje koliko će dugo živjeti, što rezultuje lošim finansijskim planiranjem u trećoj dobi, piše Gardjan.

On je sugerisao da vlada daje smjernice penzinerima, koje bi im pomogle u planiranju potrošnje i štednje. U tim procjenama, stručnjaci bi uzeli u obzir faktore koa što su pušenje, prehrambene navike, socioekonomska pozadina i slično.

Veb, koji je član partije Liberalnih demokrata, rekoa je da bi smjernice, koje bi mogle ugledati svjetlo dana u aprilu sljedeće godine, mogle postati dio velikih reformi penzionog sistema, koje će omogućiti i povlačenje novca direktno iz penzione ušteđevine.

Očekivani životni vijek u Velikoj Britaniji polako raste. Očekuje se da će žene rođene danas živjeti 82,7, a muškarci 78,9 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније