Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 04. 2014. 18:00 >> 17:59
3

DRAMATIČNO

Sa vješala ga spasio šamar

Dramatične fotografije stižu iz Irana. Osuđeni uboica pomilovan je samo nekoliko sekundi prije izvršenja kazne kad mu je već i omča bila oko vrata.

Iranac, poznat jedino pod imenom, Balal, bio je osuđen na smrt vješanjem jer je prije sedam godina u uličnoj tučnjavi nožem usmrtio jednog 18-godišnjaka.

Samo sekunde su ga dijelile od smrti. Svezanih ruku i nogu i s povezom preko očiju stajao je na stolici osjećajući kako mu oko vrata stavljaju omču. Prema iranskom šerijatskom zakonu stolicu su trebali da izmaknu roditelji ubijenog muškarca, piše Dejli Mejl.

Tada se dogodilo nešto što se u Iranu i ne događa često. Majka ubijenog prišla mu je i umjesto da mu izmakne stolicu, nekoliko ga je puta ošamarila i odlučila da mu oprosti i poštedi život. Skinula mu je omču, nakon čega joj je u zagrljaj pohitala majka muškarca čiji je život poštedjela.

Otac ubijenog muškarca rekao je kako se njegova supruga predomislila nakon što joj se prije nekoliko dana u snu javio sin. Rekao joj je kako je sada na dobrom mjestu i da nema potrebe za odmazdom. Nakon toga je razmišljala i odlučila da ubica njenog sina neće biti pogubljen.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније