Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 04. 2014. 08:40 >> 11:58

PORASTAO BROJ MRTVIH

Male šanse da su nestali preživjeli brodolom

Broj mrtvih u brodolomu južnokorejskog broda koji je potonuo u srijedu porastao je na 28. Ogromnu potrogu na moru otežavaju loši vremenski uslovi, spasioce ometaju snažne struje i loša vidljivost, a stručnjaci smatraju da je malo vjerojatno da će se više pronaći ijedan živi putnik od 268 koliko ih se smatra nestalima.

Lokalnmi zvaničnici juče su saopštili da u potrazi učestvuju 169 brodova i 29 aviona. Napori su usmjereni na pumpanje vazduha u najveći prostor na brodu gdje bi moglo biti dosta putnika.

Južnokorejski medijij juče su objavili da su ronioci uspjeli da uđu u brod, kao i da je brod do kraja potonuo, ali su vlasti to danas demantovale.

Kako navode lokalni mediji, do tragedije je došlo jer je brod naglo zaokrenuo, što je izazvalo pomjeranje tereta i naginjanje broda prije potonuća.

Kapetan južnokorejskog trajekta koji je u srijedu potonuo uz jugozapadnu obalu zemlje suočen je s kriminalističkom istragom, saznaje se iz južnokorejskih izvora nakon nepotvrđenih izvještaja da je upravo on bio među prvim osobama koje su uskočile u čamce za spasavanje.

"Kapetan možda nije bio na mostu, a osoba koja je imala kontrolu u to vrijeme bio je mlaći oficir", kazao je istražitelj Park Jae Eok na konferenciji za novinare u Mokpou, gradu nedaleko od mjesta nesreće koja se dogodila u u mirnim i pitkim vodama.

Trajekt je prevozio 459 ljudi, od toga 325 učenika srednje škole iz Ansana, južno od Seula, koji su bili na školskom izletu. Do sada su spasilačke ekipe uspjele da spasu njih 179.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније