Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 04. 2014. 09:18   >>  09:17

ALŽIR

Buteflikine pristalice slave pobjedu

Iako još nijesu saopšteni rezultati predsjedničkih izbora u Alžiru, pristalice glavnog favorita i dosadašnjeg šefa države Abdelaziza Buteflike već slave pobjedu.

Buteflika (77), favorit je uprkos tome što je teško bolestan i što ne izgleda da je u stanju da u četvrtom mandatu vlada zemljom. On je juče glasao u invalidskim kolicima i to je bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti u posljednje dvije godine.

Odziv birača je bio 51,7 odsto, što je znatno manje nego na predsjedničkim izborima 2009. godine, kada je glasalo 74 odsto Alžiraca s pravom glasa. 

Najmanji odziv bio je na području Kabilije, gdje je u raznim incidentima juče povrijeđeno najmanje 70 osoba. 


I pored toga što nije bilo preliminarnih rezultata, pristalice predsjednika Buteflike sinoć su počele da slave pobjedu, čim su u 20 časova zatvorena biračka mjesta. 

Izbori su održani uz pojačane mjere bezbjednosti. Širom zemlje je bilo raspoređeno 260.000 policajaca.

Međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava kritikovale su vlasti što tokom predizborne kampanje nije bilo javnih rasprava, uz osudu da ne prihvataju kritike na svoj račun i da su ugrozile slobodu izražavanja. 

Zvanični rezultati predsjedničkih izbora biće objavljeni danas poslije podne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније