Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 04. 2014. 09:40 >> 09:42
1

BAN KI MUN:

Sporazum će pomoći smirivanju ukrajinske krize

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozdravio je početnu rundu diplomatskih pregovora o krizi u Ukrajini i rekao kako će potpuno sprovođenje sporazuma postignutog u četvrtak u Ženevi, pomoći njenom smirivanju, saopštio je njegov portparol.

Ban je ohrabren time što su sve strane pokazale sposobnost da se dogovore o jednom broju konkretnih i hitnih koraka usmjerenih ka smirivanju situacije i nalaženju mirnog rješenja krize, prenosi b92.

Generalni sekretar UN-a je uporno podvlačio da je konstruktivan i na postizanje rezultata usmjeren dijalog između svih zainteresovanih strana jedini način za postizanje mirnog rješenja, stoji u saopštenju njegovog portparola.
 
Ban ističe da je situacija u Ukrajini i dalje izuzetno promjenljiva. On očekuje da sve strane pokažu ozbiljne namjere da se angažuju na implementaciji koraka predviđenih dogovorom iz Ženeve, koji će doprinijeti trajnom rješenju krize, piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније