Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 04. 2014. 21:02 >> 21:16
7

INTERPOL IH TRAŽI

Da li su otišle u "sveti rat"?

Interpol traga za 16-godišnjom Samrom Kesinović i 15-godišnjom Sabinom Selimović, austrijskim državljankama, koje su prije 8 dana nestale iz svojih domova u Beču.

Jedini trag o tome gdje bi se djevojke mogle da se nalazem, daju objave na njihovim profilima društvenih mreža u kojima stoji da su otišle da se bore u sveti rat.

Njihovi roditelji ne vjeruju da te statuse stavljaju same djevojke, a u policiji sumnjaju da su djevojke na prevaru nagovorene da odu iz zemlje, javlja Daily Mail.


Obje djevojke su iz BiH, a njihove porodice su kao izbjeglice stigle u Austriju, gdje su one i rođene.

U novim objavama na Facebooku, Samra i Sabina su okružene naoružanim muškarcima te obučene u hidžabe i nikabe.

U jednoj od objava stoji i da planiraju da se udaju ne bi li postale "svete ratnice". "Smrt je naš cilj", stoji na društvenim mrežama.

Njihove porodice priznale su kako su djevojke nedavno počele da odlaze u lokalnu džamiju koju vodi radikalni imam Ebu Tejma.

 

Stručnjaci su, prema ovim fotografijama, zaključili kako djevojke, ne samo da su se već udale, nego već žive u domovima svojih  muževa.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније