Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 04. 2014. 08:56 >> 08:55

SUKOB INTERESA

Savjetnik Olanda podnio ostavku

Akilino Morel, viši savjetnik predsjednika Francuske Fransoa Olanda podnio je u petak ostavku zbog navoda u medijima da je bio u sukobu interesa dok je radio u inspekciji za zdravstvo i u isto vreme tajno sarađivao s farmaceutskim kompanijama.

 

Morel je negirao navode informativnog sajta Mediapart koji je juče objavio da je bio u sukobu interesa 2007. godine.

"Ponavljam da nisam napravio nijednu grešku. Nikada nisam bio u sukobu interesa. Ipak, odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto savjetnika u predsjedništvu. Već 48 sati suočavam se s optužbama koje imaju za cilj da podriju moju čast", rekao je Morel.

Oland je ocijenio da je Morel donio ispravnu odluku.

"Akilino Morel donio je jedinu prikladnu odluku, jedinu odluku koja će mu omogućiti da odgovori na postavljena pitanja", rekao je Oland.

On je dodao da je Morel dobro radio svoj posao u predsjedništvu, ali da ne zna šta je radio ranije i da samo njegov, sada već bivši savjetnik, može da odgovori na takva pitanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније