Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 04. 2014. 13:20 >> 13:20

KRIV MU TVITER

Erdogan tuži društvene mreže

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan podneo je tužbu Ustavnom sudu Turske protiv društvenih mreža na internetu koje optužuje da krše njegova i prava njegove porodice, izjavio je danas član njegovog kabineta.

 

Turski premijer u tužbi zahteva da se sa tih mreža uklone sadržaji koji, kako je naveo, ugrožavaju i krše njegova prava. Erdogan je 20. marta zabranio u Turskoj pristup Tviteru pošto su njegovi protivnici na toj društvenoj mreži objavili snimke telefonskih razgovora kojima se premijer povezuje sa skandalom vezanim za korupciju.

Turske vlasti su odlukom Ustavnog suda bile primorane da 3. aprila povuku odluku o blokadi Tvitera. Sud je tada saopštio da se blokadom krše ustavno pravo i sloboda govora.

Međutim, sajt Jutjub je i dalje blokiran u Turskoj. Vlasti su blokirale taj sajt poslije objavljivanja snimka sastanka ministra spoljnih poslova Turske, šefa obavještajne službe i visokih vojnih idiplomatskih zvaničnika o mogućnosti turske vojne intervencije u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније