Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 04. 2014. 14:17 >> 14:16

NESREĆA U KINI

Još 14 mrtvih u poplavljenom rudniku

Broj poginulih od poplave u rudniku uglja na jugozapadu Kine danas je porastao na 20, nakon što je, skoro dvije sedmice poslije nesreće, pronađeno još 14 tijela, javili su kineski državni mediji.

 

Jama rudnika "Sijahaizi" u gradu Kuđing u provinciji Junan iznenada je poslije eksplozije 7. aprila ispunjena vodom, zbog čega su 22 rudara ostala blokirana.

Kineska novinska agencija Sinhua javlja da se dva rudara i dalje vode kao nestala.

Do sada je pronađeno ukupno 20 tijela.

Policija je uhapsila sedam osoba povezanih sa rudnikom, među kojima su zvaničnici i akcionari kompanije "Li ming".

Nesreće u rudnicima su veoma česte u Kini, koja je najveći svjetski potrošač uglja, jer se često ne poštuju bezbjednosne regulative.

Prema podacima državnih službi, prošle godine u Kini je zabilježeno 589 nesreća u rudnicima u kojima je poginulo ili se kao nestalo vodi 1.049 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније