Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 04. 2014. 18:55 >> 18:55
3

NA TAJNOJ LOKACIJI

Predstavljena Putinova limuzina

Na tajnoj lokaciji u Moskvi predstavljen je "Kortež", prototip luksuzne limuzine namijenjene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, prenosi sajt vesti.ru.

 

Novinarima je omogućeno da vide samo preliminarnu verziju ove limuzine budućnosti. Zabranjeno im je da automobil fotografišu, a sve elektronske uređaje su morali da ostave na ulazu u fabriku u Moskvi.

Saopšteno je samo da će verzija koja je predstavljena pretrpjeti izvjesne izmjene, kao i da će biti na raspolaganju i verzija za šire tržište.

„Sve ideje zasnovane su na automobilima iz ere Brežnjeva, kao i stranim markama kao što su "rols-rojs", "mercedes", audi“, rekao je Maksim Nagajcev,  direktor kompanije "FSUE", koja će proizvoditi automobil.

Projekat "Kortež" pokrenut je još 2012. godine, kada je po Putinovom nalogu pokrenuto projektovanje nove ruske limuzine. Još je tada odlučeno da automobil ne bude namijenjen pojedincima, već samo predsjedniku Rusije.

U nastanak vozila uključene su i neke američke kompanije, koje su razvile 3D platforme novog modela, ali i djelove motora, šasije, menjača.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније