Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 04. 2014. 19:05 >> 19:05

AUSTRIJSKI DESNIČAR

"Obama bi postupio isto kao Putin"

Lider austrijske ekstremno desničarske Slobodarske partije Hajnc-Kristijan Štrahe smatra je da je ruski predsjednik Vladimir Putin pravi demokrata.

"Putin je zaista pravi demokrata, ali autoritarnog stila", rekao je Štrahe u danas objavljenom intervjuu listu Tiroler Cajting.

On je kazao da Putin pokušava da zaštiti ruske interese u trenutku kada su odnosi Zapada i Rusije zbog situacije u Ukrajini najgori od vremena Hladnog rata. "Obama bi postupio na isti način", rekao je Štrahe.

On je dodao da su krizu u Ukrajini isprovocirale EU i SAD, a kritike je uputio zapadnim medijima jer su, kako je rekao, separatiste na istoku Ukrajine okvalifikovali kao teroriste, a "pučiste sa Majdana" kao heroje.

Slobodarska partija je kao i mnoge ekstremno desničarske partije bila pozvana da bude posmatrač na referendumu na Krimu, ali je to zvanično odbila.

Neki njeni članovi ipak su privatno otišli na to poluostrvo, u trenutku kada se se stanovnici odlučivali za pripajanje Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније