Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 04. 2014. 11:13   >>  11:12

POKUŠALI DA IH SPASU

Ispovjest putnika sa potonulog trajekta

Vozač kamiona Eun-su Čoi preživio je katastrofu u Južnoj Koreji, gdje je na trajektu poginulo za sada 146 ljudi, mahom učenika. On je za BBC je ispričao kako je uspio da se spasi, ali i kako ga progone slike učenika koji su ostali zarobljeni na brodu koji je potonuo.

 

„Pokušali smo da ih izvučemo sa trajekta, ali sve je bilo jako teško. U jednom trenutku smo odlučili da odemo sa trajekta i sada mi je zbog toga žao“,  priča muškarac.

Kaže kako je "sto puta" putovao trajektom na toj relaciji kao prošle nedjelje. Tog dana je doručkovao, i potom otišao na palubu kako bi zapalio cigaru, kada je odjednom brod počeo da tone.

„Trajekt je počeo da se naginje, a potom i da tone. Sve je počelo da pada u more i tada sam shvatio da se bliži katastrofa“, kaže Čoi i dodaje kako je pokušavao da spasitu učenike iz kafića broda.

„Mnogi učenici puzali su po kafiću, i hvatali su se za što god su stigli“, priča Čoi.

Dodao je kako je jedan od njegovih prijatelja uspio da spasi šestogodišnju djevojčicu  iz trajekta, ali mnogi drugi su ostali unutra.

Potvrđeni broj žrtava potonulog trajekta u Južnoj Koreji danas se popeo na 146,dok ronilački timovi i danas nastavljaju sa operacijom pronalaženja više od 150 tijela osoba koje se vode kao nestale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније