Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 04. 2014. 10:50   >>  10:55 1

VRŠILI PRITISAK

Klaus: Krizu u Ukrajini izazvali SAD i Zapad

Sjedinjene Američke Države (SAD) i Zapad izazvali su ukrajinsku krizu, rekao je u intervjuu češkoj televiziji CT24 bivši predsjednik Češke Vaclav Klaus.

"Mislim da Rusija nije kriva za izbijanje nemira na Trgu nezavisnosti (Majdanu) u Kijevu. Zapadna Evropa i SAD su pogoršali tu situaciju", rekao je Klaus, a prenijela agencija Itar-Tas.

On im je, kako je rekao, od samog početka govorio da ne vrše pritisak na Ukrajinu i da će tako samo uništiti tu zemlju i izazvati njen raspad. "Nažalost, tačno to se dogodilo".

Klaus je dodao da Ukrajina sada prolazi kroz period u kojem je teško reći da li vlasti žele da se oslone na Zapad ili Rusiju. "Kijev, međutim, mora nezavisno da donosi odluke o sopstvenoj budućnosti".

"Ukrajinci moraju samo da odlučuju o svojoj budućnosti, bez uplitanja sa strane. Molim vas, prestanite da se miješate sa Istoka ili Zapada", upozorio je Klaus.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније