Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 04. 2014. 09:53   >>  09:52 2

DESTABILIZUJU REGION

Obama: Rusija krši sporazum

Američki predsjednik Barak Obama optužio je Rusiju da se ne pridržava sporazuma postignutog u Ženevi 17. aprila o razrješenju krize u Ukrajini.

 

To je inače, njegov prvi komentar na tu temu od pomenutog sastanka.

"Postojala je određena mogućnost da će Rusija posle sastanka u Ženevi krenuti boljim putem. Zasad smo, međutim, mogli da vidimo samo to da se oni ne pridržavaju dogovora", izjavio je Obama tokom zvanične posjete Tokiju, prenose agencije.

"Umjesto toga i dalje vidimo kako zli, naoružani ljudi preuzimaju zgrade lokalnih samouprava i maltretiraju one koji se sa njima ne slažu, kao i da destabilizuju region. Pored toga, nijesmo vidjeli da je Rusija istupila i kritikovala te postupke", istakao je predsjednik SAD.

On je naveo da je, sa druge strane, vlada u Kijevu preduzela veoma konkretne korake, uključujući usvajanje zakona o amnestiji i čitav niz reformi ustava, što je u skladu sa onim što je dogovoreno u Ženevi.

Obama, koji je juče stigao u Japan na početku svoje azijske turneje, dodao je da je od početka bio pesimističan u pogledu toga da će se Rusija pridržavati onoga dogovorenog u Ženevi.

 "Već smo uveli sankcije koje su imale uticaja na rusku privredu, ali i dalje gajimo nadu i mogućnost da će se kriza rešiti diplomatskim putem. Sa druge strane, veoma jasno smo istakli da ta kriza neće biti rešena na vojni način", istakao je Obama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније