Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

24. 04. 2014. 10:40 >> 10:39
1

LAVROV SIGURAN

Ukrajina je antiruski pion

Moskva optužila Vašington i EU za pokušaj pravljenja revolucije u Ukrajini i ocijenila da tu zemlju Zapad koristi kao "piona u geopolitičkoj igri" protiv Rusije.

 

"SAD i EU su u Ukrajini pokušali da naprave novu 'obojenu revoluciju', da sprovedu akciju promjene vlasti suprotno Ustavu", rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u Institutu za međunarodne odnose u Moskvi.

On je kazao da većina ozbiljnih analitičara pod znak pitanja ne stavlja "činjenicu" da nije riječ o sudbini Ukrajine i da se ta zemlja samo koristi kao pion "u geopolitičkoj igri". Lavrov je ocijenio i da je na snazi pokušaj da se Rusija izoluje i da od toga Zapad nikada nije odustao još od vremena Hladnog rata. 

"Dovoljno je da se sjetimo histerične antiruske propagande u SAD i u Evropi, mnogo prije posljednjih događaja u Ukrajini i nastojanja da se na svaki način ocrne Olimpijske igre u Sočiju", rekao je on. 

Lavrov je ranije u intervjuu Televiziji Raša tudej rekao da će Rusija adekvatno odgovoriti ako njeni interesi u Ukrajini budu ugroženi i da SAD rukovode akcijama ukrajinskih vlasti. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније