Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 03. 2013. 18:10 >> 18:03

ZBOG AFLATOKSINA

Belgija blokirala kukuruz iz Srbije i Rumunije

Belgija je blokirala 53.000 tona kukuruza uvezenog iz Srbije i Rumunije zbog prisustva aflatoksina. Na više farmi u Belgiji koje su koristile hranu od uvezenog kukuruza preduzete su dodatne analize mlijeka.

 

 

Belgijska agencija za bezbjednost hrane saopštila je da je blokirala 53.000 tona kukuruza uveznog iz Srbije i Rumunije zbog povećanog prisustva aflatoksina u odnosu na propisane standarde, javio je RTS.

Agencija je u utorak otkrila da je više belgijskih proizvođača stočne hrane snabdijeveno kontaminiranim kukuruzom porijeklom iz Srbije i Rumunije.

Oko 53.000 tona je odmah blokirano, a manji dio isporuke već je pretvoren u hranu, navodi se u saopštenju.

"Nivo aflatoksina u već prerađenoj stočnoj hrani uglavnom ne prelazi dozvoljene norme, a u slučajevima gdje je prisustvo povećano, hrana je blokirana", navela je belgijska državna agencija. 

Dodatne analize mlijeka preduzete su na više farmi u Belgiji koje su koristile hranu napravljenu od uvezenog kukuruza.

Njemačke vlasti su početkom marta upozorile belgijsku agenciju na prisustvo aflatoksina u kurkuruzu porijeklom iz Rumunije i Srbije koji je uvezen u Njemačku i Holandiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније