Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 03. 2013. 09:53   >>  09:45

NASTAVAK PREGOVORA

UN se nada da će osloboditi „Plave šljemove“

Napori da se oslobode pripadnici mirovne misije na Golanskoj visoravni, oteti od strane sirisjskih pobunjenika, ne prestaju.

Džozefina Guerero, zvaničnik UN-a u Njujuorku, izjavila je da će se pregovori o oslobađanju 21 filipinskog mirovnjaka nastaviti u nedjelju, jer su prekinuti zbog bombardovanja pobunjeničkih položaja od strane sirijske vojske.

Očekuje se da će otete vojnike osloboditi tokom dvosatnog primirja između pobunjenika i vladinih snaga Sirije.

„Dogovor je postignut između sirijskog režima i  UN-a, da se bombardovanje zaustavi od 10.00 h do 12.00  h, u nedjelju, kako bi se omogućilo oslobađanje 21-og mirovnjaka“,  rekao je  direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Rahman agenciji AFP.

Delegacija Crvenog krsta će pratiti tim UN koje će preuzeti taoce.

Pobunjenička brigada „Mučenici Jarmuka“ zarobila je filipinske mirovnjake na Golanskoj visoravni u srijedu, a kao uslov za oslobođenje trupe lojalne Predsjedniku Sirije Bašaru al-Asadu moraju da se povuku iz regiona Jamla.

Izrael je zauzeo  Golansku visoravan tokom Šestodnevnog rata 1967 godine. UN mirovana misija je na tom mjestu od Arapsko-Izraelskog rata 1973.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније