Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 03. 2013. 10:45 >> 10:37

ZBOG NEREDA

Egipat potvrdio smrtne kazne navijačima

Egipatski sud je potvrdio smrtnu osudu za 21 fudbalskog navijača, koji su učestvovali u neredima u Luci Said prošle godine. Još pet osoba je osuđeno na doživotnu zatvorsku kaznu, a šest navijača na 15 godina zatvora.

Sud je takođe oslobodio 25 optuženika. Pristalice osuđenih prijete protestina i masovnom građanskom neposlušnošću.

Sud je već presude donio u Januru, ali je razmatrao žalbe optuženih.

Pritužbe su odbijene.

Presuda je uslijedila nakon šestodnevnih sukoba na ulicama, između fudbalskih huligana i policije. Najmanje osam ljudi je ubijeno u neredima, od kojih su trojica policajci. Policija se povukla iz grada, ostavljajući vojsku da održava red.

Podsjetimo, u februaru 2012 na stadionu u Luci Said je poginulo 79 ljudi, dok je preko hiljadu povrijeđeno, u neredima koji su nastali kada su navijači lokalnog kluba Al-Masri napali igrale Al-Ahlija iz Kaira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније