Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

30. 01. 2013. 15:42 >> 15:42

PREKRŠENE SIGURNOSNE MJERE

Brazil: Uzrok nesreće pirotehnička sredstva

Brazilska policija utvrdila je da su u klubu u kojem su stradale 234 osobe, prekršene brojne bezbjedonosne mjere. Istraga je pokazala da su požar izazvala neadekvatna pirotehnička sredstva koja su upotrijebili muzičari tokom nastupa, a snimak sa nadzornih kamera sakriven je od policije.

Načelnik policije u gradu Santa Maria,  Marselo Arigoni  saopštio je da su muzičari za nastup kupili pirotehnička sredstva koja su napravljena isključivo za upotrebu na otvorenom prostoru, a koja su bila znatno jeftinija od onih koja se koriste u prostorijama. Arigoni je kazao da su u klubu Kiss, gdje se nesreća dogodila,  prekršene brojne bezbjednosne mjere uključujući i to da aparati za gašenje požara nijesu radili.

U ponedjeljak su zbog ove nesreće uhapšena dva vlasnika kluba i dvoje muzičara, a policija i dalje pokušava da pronađe snimak sa nadzornih kamera. Vlasnici kluba tvrde da sistem za nadzor nije radio već dva mjeseca.Pored toga, policija traga i za kasom, koja bi mogla pokazati da li je u klubu kobne noći bilo previše ljudi.

Klub, koji je i dalje radio iako mu je istekla dozvola, imao je samo jedan izlaz, koji je bio neoznačen i zagrađen čeličnim pregradama, tvrde preživjeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније