Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 06. 2014. 23:23   >>  23:25

PUTIN PORUČIO

Rusija spremna za dijalog sa SAD

Rusija je i dalje spremna za dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je najbolji način da se postigne uzajamno razumijevanje, poručio ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Nemam razloga da vjerujem da američki predsjednik ne želi da razgovara sa ruskim predsjednikom, ali na kraju krajeva, on je slobodan da tako postupi", rekao je Putin u intervjuu francuskoj televiziji TF1 i radio stanici Evropa 1, a koji će u integralnom izdanju biti objavljen večeras, prenio je Itartas.

"Uvijek sam spreman za dijalog i mislim da je to najbolji način da se postave mostovi", istakao je šef ruske države, navodeći da je sa američkim predsjednikom Barakom Obamom do sada povremeno razgovarao telefonom.

Putin je ukazao na izuzetno agresivne akcije Vašingtona u međunarodnoj areni, navodi ruska agencija.

Nije tajna, naveo je Putin, da upravo SAD godinama sprovode "najagresivniju, najrigidniju politiku u cilju zaštite sopstvenih interesa, kako to shvata američka administracija".

"Mi jedva da imamo ikakve trupe u drugim zemljama, dok SAD imaju trupe svugdje, imaju vojne baze širom svijeta i svuda učestvuju u odlučivanju o sudbinama drugih naroda, iako su hiljadama kilometara udaljene od njihovih granica", konstatovao je Putin.

Ruskog predsjednika će, kako je najavljeno, sjutra primiti francuski šef države Fransoa Oland u Jelisejskoj palati, a u petak će, zajedno sa drugim svjetskim liderima, prisustvovati obilježavanju 70. godišnjice Dans D.

Francusko predsjedništvo je ranije najavilo da će Oland primiti i američkog predsjednika Obamu u Jelisejskoj palati 5. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније