Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 06. 2014. 11:31 >> 11:33
2

FRANCUSKA DESNIČARKA

"Želim da uništim EU"

Francuska desničarka Marin Le Pen izjasnila se protiv Evropske unije i rekla da želi da spriječi da taj "antidemokratski monstrum dalje diše"

 


Njemačka štampa komentariše da za medije nije lako sa ekstremistima raditi, ali da je, međutim, s jedne strane važno da se saznaju njihove namjere, a sa druge niko ne želi da bude kritikovan što prenosi sadržaje koji se etički skoro da ne mogu zastupati. 

"Onaj ko još nije dobio jasne predstave o Nacionalnom frontu Le Penove, dobio ih je sada, ona je 'bez filtriranja' rekla šta želi i to nije ništa drugo nego uništenje EU", komentarišu njene riječi njemački mediji. 

EU je, iz ugla Le Penove, oduzela svojim članicama državni suverenite i, uvođenjem eura utjerala ih u krizu, koja se ne može riješiti i zato je njen "recept" - nazad ka nacionalnim državama i ukidanje eura. 

Le Pen je upozorila i njemačkog kancelara Angelu Merkel na opasnost "eksplozije" EU i moguću mržnju prema Njemačkoj, ukoliko Berlin bude nastavio sa politikom štednje. 

"Ako ona (Merkel) ne vidi patnje kojima su pogođeni preostali evropski narodi, navući će Njemačka mržnju na sebe", rekla je Le Pen njemačkom političkom nedjeljniku "Sspigel", upozoravajući na pogubnost njemačkog kursa štednje. 

Le Pen je, naglašavajući da Merkel brani politiku, povoljnu za Njemčku, istakla da je ta politika, međutim, štetna za sve druge zemlje. 

"Ona veruje da se može stvarati politika protiv naroda....", rekla je Le Pen, povodom politike Merkelove i upozorila da to može dovesti do "eksplozije EU". 

Francuska desničarka je, takođe, navela da ona ne može Merkelovoj prebaciti što želi jak euro. 

"Ja prebacujem našim sopstvenim vođama, koji ne zastupaju naše interese. Jak euro ruinira našu zemlju", rekla je Le Pen i branila svoje simpatije prema Rusiji u ukrajinskoj krizi. 

Ona je rekla da se divi ruskom predsjendiku Vladimiru Putinu, jer on misli prvo na interese Rusije, isto kao i kancelar Merkel. 

"Na osnovu toga imam za Putina isto poštovanje, kao i za Merkelovu", rekla je Le Pen.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније