Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 03. 2013. 13:50 >> 13:43

LONDON

Uhapšeni novinari zbog prisluškivanja telefona

Britanski detektivi uhapsili su danas četvoro novinara zbog sumnje da je postojala zavjera za prisluškivanje telefona u novinama Miror grupe, čime je proširen skandal koji je počeo sa suparničkom imperijom Ruperta Mardoka.

Skotland jard je saopštio da je u centru nove istrage list Sandej miror, glavni konkurent ugašenog Mardokovog tabloida Njuz ov d vorld 2003. i 2004. godine, prenijele su agencije.

"Tri novinara od 40, 46 i 49 godina i jedna novinarka od 47 godina uhapšeni su rano jutros na različitim adresama u Londonu", naveo je Skotland jard.

U saopštenju se kaže da su detektivi koji istražuju prisluškivanje telefona u Mardokovim novinama "otkrili i da istražuju zavjeru o presretanju govorne pošte u novinama grupe Miror".

Oko 100 osoba je uhapšeno u okviru više istraga o prisluškivanju telefona i korupciji sprovedenih zbog skandala u tabloidu Njuz ov d vorld, koji je ugašen u julu 2010.

Optuženo je nekoliko ljudi, uključujući Endija Kulzona, bivšeg šefa za medije britanskog premijera Dejvida Kamerona i bivša direktorka Njuz internešenela Rebeka Bruks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније