Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 03. 2013. 09:34   >>  09:24

NAKON 30 SATI

Pri kraju sniježna drama u Mađarskoj

Poslije više od 30 sati sniježne drame u Mađarskoj situacija na putevima u toj zemlji se popravlja. Spasilačke ekipe spasile su više od 13.000 ljudi, među kojima i nekoliko stotina državljana Srbije.

Autobusi sa putnicima iz Srbije, koji su bili zavijani u Mađarskoj, krenuli su iz okoline grada Đera na jug, ka Budimpešti. Poslije više od 30 sati sniježne drame u Mađarskoj najveći broj ljudi zarobljenih na putevima je zbrinut.

Konzul Srbije u Budimpešti Milan Vukosavljević rekao je da su spasilačke ekipe stigle do svakog vozila, a da je, prema najnovijim podacima, spaseno više od 13.000 ljudi, među kojima i nekoliko stotina srpskih državljana. U 495 objekata je smješteno oko osam hiljada ljudi, a oslobođeno je 3.500 vozila.

 

Iz autobusa sa putnicima iz Srbije jedna beba je evakuisana helikopterom, a đaci Matematičke gimnazije iz Sente prebačeni su i smješteni u mjesto Tatabanja, 55 kilometara od Budimpešte.

Sve mađarske i austrijske službe za spasavanje, pa i vojska sa tenkovima, rade na raščišćavanju puteva i evakuaciji preostalih putnika.

Prema najnovijim informacijama, situacija na putevima u Mađarskoj se normalizuje. Autoput M7, od Budimpešte prema Balatonu i dalje prema Hrvatskoj i Sloveniji, je potpuno prohodan.

Pravac od Austrije ka Budimpešti na autoputu M1 takođe je prohodan. Put od Budimpešte ka Austriji je i dalje, zbog velikih nanosa snijege, neprohodan.

Naime, na ovoj dionici, oko 110 kilometra, nalazi se veliki broj prepriječenih vozila, zatrpanih snijegom, kojima tehnika za čišćenje ne može da priđe, pa  se snijeg čisti ručno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније