Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 07. 2014. 20:16   >>  20:16 3

OD POČETKA SUKOBA

Poginulo 300 vojnika Ukrajine

Ukrajinske vlasti saopštile su da je tokom "antiterorističke operacije" na istoku zemlje poginulo više od 300, a ranjeno blizu 1.000 ukrajinskih vojnika.

Sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu (SNBO) Ukrajine Andrej Parubij rekao je danas u Skupštini da je "u tom periodu poginulo više od 300 boraca", prenijela je agencija RBK-Ukrajina.

Direktor Vojno-medicinskog odjeljenja Ministarstva odbrane, pukovnik Vitalij Andronatij, međutim, nije mogao da saopšti broj poginulih vojnika, rekavši da nema takvu informaciju. 

Andronatij je novinarima u Kijevu rekao da je tokom operacije na istoku Ukrajine do danas ranjen 991 ukrajinski vojnik, od čega je 200 za samo posljednja dva dana dopremljeno u bolnicu jer su intenzivirane borbe. 

Prema njegovim riječima, polovina od 991 ranjenika je izliječena, u bolnici se i dalje nalazi 556 njih, od kojih je 20 odsto teško ranjeno, 30 odsto zadobilo je povrede srednjeg stepena a pedeset odsto je lakše ranjeno, prenio je Ukrinform. 

Andronatij je naveo da su tokom operacije, koja je započeta na istoku Ukrajine u aprilu, umrla četiri ukrajinska vojnika koja su bila u izuzetno teškom stanju. 

On je saopštio i da se u ruskim bolnicama nalaze 22 ranjena ukrajinska vojnika, od kojih će neki lakše ranjeni u srijedu biti avionom iz Rostova na Donu odvezeni u Ukrajinu, navodi Ukrinform. 

Prema ruskim agencijama, prošle sedmice su u ruske bolnice smještena dva ukrajinska graničara u izuzetno teškom stanju, od kojih je jedan kasnije podlegao povredama, kao i 20 ukrajinskih vojnika, od kojih je jedan preminuo. 

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva zdravlja od 10. jula, u operaciji u Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine poginulo je blizu 500 civila.

(B92)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније