Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 07. 2014. 23:28 >> 23:30

PRISLUŠKIVALI I ERDOGANA

Turska: Uhapšeno 100 policajaca

U Turskoj je uhapšeno 100 policijskih funkcionera zbog sumnje da su ilegalno prisluškivali istaknute zvaničnike, uključujući i premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Većina aktivnih i bivših istaknutih policijskih funkcionera uhapšena je u Ankari, Izmiru i Dijarbakiru.

Ovo je, kako je navela agencija AFP, najnovija akcija državnih vlasti protiv protivnika turskog premijera Erdogana uoči predsjedničkih izbora 10. avgusta.

Dnevni list "Hurijet" navodi da su racije istovremeno izvršene u čak 22 grada. Samo u Istanbulu je policija izvršila raciju na 200 adresa. 

Uhapšeni se sumnjiče za špijunažu, neovlašćeno prisluškivanje, krivotvorenje zvaničnih dokumenata, kršenje prava na privatnost, fabrikovanje dokaza i kršenje tajnosti istrage, navode turski mediji. 

Premijer Erdogan optužuje pristalice svog bivšeg saveznika Fetulaha Gulena da imaju preveliki uticaj u turskoj policiji i sudstvu i da su mu namjestili korupcionaški skandal kako bi ga svrgnuli sa vlasti uoči lokalnih izbora u martu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније