Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

23. 07. 2014. 08:07   >>  08:58 1

ZBOG PADA AVIONA

Dan žalosti u Holandiji

U Holandiji je danas Dan žalosti zbog 193 holandske žrtve u padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine.

Istražitelji Interpola u utorak su počeli proces identifikacije nastradalih na letu MH17 sa 298 putnika i članova posade.

Holandski premijer Mark Rute naveo je u saopštenju da je srijeda proglašena Danom žalosti, kada će u Holandiju biti prenijeta prva tijela žrtava prošlonedjeljne nesreće, prenio je AFP.

Međunarodna policijska agencija Interpol saopštila je da je jedan njen tim u Ukrajini danas počeo da identifikuje žrtve. 

"Do sada prikupljeni ostaci žrtava su obilježeni i pobrojani, prije nego što su prebačeni vagonima hladnjačama iz Donjecka do određenog operativnog centra u Harkovu, gdje će tim Interpola, zajedno s drugim međunarodnim timovima za identifikaciju žrtava nesreće, sprovesti preliminarne preglede", naveo je Interpol u saopštenju objavljenom iz centrale u Lionu, prenio je Rojters. 

U međuvremenu je predstavnik posmatrača Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini Mihael Bočurkov rekao da na mjestu pada malezijskog aviona, u regionu Donjecka, i dalje ima ostataka tijela žrtava. 

"Uočili smo manje djelove tijela na mjestu pada aviona", rekao je Bočurkov na pres konferenciji u Donjecku, pošto je njegova grupa tokom dana bila u inspekciji mjesta nesreće.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније