Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 07. 2014. 13:48 >> 13:51

ŽRTVE MH17

Prvi avion sa tijelima poletio za Holandiju

Prvi avion sa tijelima žrtava oborenog malezijskog aviona MH17 poletio je danas za Holandiju nakon ceremonije kojom je odata pošta žrtvama.

 

Holandski vojni avion poletio je sa aerodroma u Harkovu, pod kontrolom ukrajinskih vlasti, za Ajnhoven gdje bi trebalo da stigne oko 16 sati po srednjeevropskom vremenu.

Žrtvama je, kako prenosi AFP, konačno održana dostojanstvena ceremonija pred malobrojnim zvaničnicima tokom koje su vojni kadeti prenijeli tijela u kovčezima do aviona na pisti.

Nakon minuta ćutanja jedini zvuk koji je mogao da se čuje bio je bat čizama mladih vojnika po pisti dok su nosili tijela na njihovo posljednje putovanje.

U Holandiji je danas Dan žalosti zbog 193 holandske žrtve u padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine, gdje su istražitelji Interpola počeli proces identifikacije nastradalih na letu MH17 sa 298 putnika i članova posade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније